SON DAKİKA
Hava Durumu

Bakan Karaismailoğlu: Güçlü ve gelişmiş altyapıyla bölgeyi ayağa kaldıracağız

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen iller arasında yer alan Malatya'da incelemelerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, deprem bölgesini eskisinden de güçlü ve gelişmiş bir altyapıyla ayağa kaldıracaklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2023 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2023 14:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.mavinews.com
Bakan Karaismailoğlu: Güçlü ve gelişmiş altyapıyla bölgeyi ayağa kaldıracağız

MALATYA (İGFA) - Malatya Afet Koordinasyon Merkezi’'nde basın açıklaması yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “6 Şubat'ta iki büyük deprem nedeniyle dünyada eşi benzeri olmayan bir felaket ile karşı karşıya kaldıklarını belirterek, Malatya'nın da aralarında olduğu 11 ildeki 14 milyon insanımız doğrudan etkilediğini hatırlattı.

"Tüm milletimiz kederlidir ve yastadır" diyen Bakan Karaismailoğlu, "Acımız büyük ama bu günleri hep birlikte aşacağız. 110 bin kilometrekarelik alanı etkileyen afetin büyüklüğü, artçı depremler ve çetin kış şartları ilk anlarda zorluklarla karşılaştırdı”. Bugüne kadar en büyüğü 6,6 olmak üzere 13 binin üstünde artçı deprem meydana geldi. “Biz en zorlu koşullarda birbirine kenetlenmeyi bilen bir milletiz” diyerek, devlet ve millet omuz omuza vermeyi bildik. AFAD Başkanlığı’nda, bütün birimlerimizle 7/24, her unvanda, her kademedeki personelimiz görev yaptı ve yapıyor. Afetin şehirlerimizdeki izleri silinene kadarda, milletimizin eksikleri, sorunları giderilene kadar da böyle olmaya devam edecek. 6 Şubat sabahından itibaren bütün çalışma arkadaşlarımızla afet sahasındayız, depremzedelerimizin yanındayız. Her şeye göğüs gererek milletimizi yalnız bırakmıyoruz”" diye konuştu.

BÖLGEMİZİ TÜRKİYE’NİN PARLAYAN YILDIZI YAPMAYA KARAR VERDİK

Acil Eylem Planı’nı işlettiklerini, binaların yüzde 99’unun taramasını tamamladıklarının altını çizen Karaismailoğlu, yıkım ve enkaz kaldırma işlerine de hızla devam ettiklerini söyledi.

Şu an için en öncelikli amacın konteyner kentleri yaygınlaştırarak, kalıcı konutlar yapılana kadar afetzedelere daha düzenli bir hayat sunmak olduğunu vurgulayan Karaismailoğlu, açıklamasında şunları kaydetti:

"“Deprem bölgesindeki konteyner kentlerin altyapısını hızla tamamlamak için de arkadaşlarımız aralıksız çalışıyorlar. Bu bölge, bu güzel şehirlerimiz, Malatya’mız her zaman afet bölgesi olarak kalmayacak. Üretimiyle, ticaretiyle ve kültürüyle anılmaya devam edecek. Biz de bölgemizi yeniden ayağa kaldırana kadar yorulmayacağız. Çocuklarımızın, analarımızın, büyüklerimizin yüzü yeniden gülene kadar durmayacağız. İlk gün nasıl buradaysak, her zaman kardeşlerimizin yanında olacağız. Her zerresinde ecdadımızın izi olan bu güzel şehirlerimizi yeniden aslına uygun bir şeklide inşa ederken, çok daha sağlam yaşam konutları, ticarethaneler ve dükkânlar inşa ederek, geçmişten geleceğe uzanan çok daha güçlü ve gelişmiş bir bölgeyi hep birlikte inşa edeceğiz. Devletimizin tüm imkanlarını seferber edecek, bölgemizi Türkiye’'nin parlayan yıldızı yapmaya karar verdik."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.