SON DAKİKA
Hava Durumu

Bakan Yardımcısı'ndan Gaziantep müzelerine tam not

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Gaziantep programı çerçevesinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren müzeler, tarihi yapılar ve otelleri gezdi. Gaziantep’in her platformda marka şehir olduğunu belirten Alpaslan, Gaziantep'in her alanda olduğu gibi kültür turizmi alanında da marka şehir olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2023 15:03
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2023 15:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.mavinews.com
Bakan Yardımcısı'ndan Gaziantep müzelerine tam not

GAZİANTEP (İGFA) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Turizmde Sektör Sorunları ile İlgili Değerlendirme Toplantısı dolayısıyla şehre gelen Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Gaziantep’teki kültürel bölgeler, müzeler ve otelleri gezdi.  Bakan Yardımcısı Alpaslan, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrası, Gaziantep’e yaptığı ziyarette kentin simgesi haline dönüşen birçok tarihi dinamiğin, müzelerin ve otellerin hasar almamasının sevindirici olduğunu belirtti.

Panorama 25 Aralık Müzesi Özdemir Bey Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, kentteki deneyimleri hakkında da konuşan Alpaslan, şunları söyledi:

“Gaziantep’te Türkiye’nin parlayan bir yıldızı olarak ekonomide, sanayide hemen her alanda başarılar elde ederek Türkiye’nin bir marka şehri oldu. Gaziantep her alanda gelişmişken bunu taçlandırması için kültür turizminde de bir marka şehri olmak durumunda. Buna yönelik de çalışmalarını yapmak durumunda. Antep’in olağanüstü bir kültür turizmi var. Büyük bir kültür hazinesine sahip. Doğal güzellikleriyle müthiş bir turizm imkanı var. Son yıllarda geliştirmiş ve marka olmuş şehirlerde bir gastronomisi var ki dünyada marka olmuş durumda. Büyük bir turizm potansiyeliyle beraber, kültür turizm devleti olması ayrı özelliklere sahip olması itibariyle dünyada turizmde en iddialı ülkelerden biri olması yolunda hızlı emin adımlarla ilerlerken Antep’te buna uygun olarak turizmin kültürünü çok hızlı bir şekilde geliştirmekte.”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in getirdiği her projenin Türkiye turizmini, Türkiye tarihine, Antep’in kültürüne katkı sağlayan işler olduğunu ifade ederek, “Hiçbir ülke sevdalısı, hiçbir kamu görevlisi sırtını dönemez. Biz Antep’in bu alanda gelişmesine yönelik tarihini kültürünü diğer alanlardaki gelişmeler sağlamasına yönelik genel her türlü projeye sonuna kadar destek vereceğiz. Elimizden gelen yapabileceğimiz sonuna kadar elbette yapacağız. Bunu yapmakla Türkiye’nin kültürünü ve turizmini Türkiye’nin değerlerine değerler katmış olacağız. Ülkemizin vatandaşımızın milletimizin refahına refah katmış olacağız. İnşallah önümüzdeki dönem bu bölgenin bir kültür inanç gastronomi merkezi ve dünyanın turizm merkezi yönünde en gözde çok güzel çalışmalar yapacağız” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.