SON DAKİKA
Hava Durumu

BTSO: Mekansal planlama Bursa'nın geleceği

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, şehir içindeki sıkışmış ve plansız üretim alanlarının hızlı bir şekilde şehir dışına çıkarılması gerektiğini belirterek, mekânsal planlamanın Bursa’nın geleceği olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2023 15:31
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2023 15:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.mavinews.com
BTSO: Mekansal planlama Bursa'nın geleceği

BURSA (İGFA) -BTSO Şubat Ayı Meclis Toplantısı Oda Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi.

Bursa iş dünyası temsilcilerinin deprem bölgesindeki yaraları sarmak, bölgenin ve Türkiye’nin yeniden ayağa kaldırılması için örnek bir birliktelik sergilediğini belirten BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “Kamu kurumlarıyla koordinasyon içinde hareket ederek, gıdadan jeneratöre, iş makinesinden uyku tulumuna kadar bölgenin acil ihtiyaç duyduğu yardım malzemelerinin yer aldığı yaklaşık 600 TIR’ı afet bölgelerine gönderdik. Oda olarak afetzedelerimizin barınma ihtiyaçları doğrultusunda tüm komitelerimizin katkılarıyla konteyner kampanyamızı başlattık. İlk teslimatlar bu hafta başlıyor.” dedi.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM İLKELERİ RAPORU GÜNCELLENECEK”

Depremin sadece bölgenin değil, tüm Türkiye’nin gerçeği olduğunu ifade eden İbrahim Burkay, yoğun nüfusu ve fay hatlarına yakın konumu sebebiyle Bursa’nın da yer aldığı Marmara Bölgesi’nin deprem bakımından dünyanın en riskli alanları arasında bulunduğu hatırlattı.

Başkan Burkay, BTSO olarak şehrin ‘Yeni Anayasası’ niteliğindeki ‘2040 Yılı Bursa Çevre Düzeni Planı’na katkı sağlamak amacıyla yaklaşık 2 yıl önce inşaat sektör temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve akademik odalarla birlikte hazırlayıp kamuoyu ile paylaştıkları ‘Kentsel Dönüşüm İlkeleri Raporu’nu güncelleyerek ilgili kurumlara tekrar sunacaklarını söyledi. Başta Organize Sanayi Bölgeleri olmak üzere ticaretin yoğun olduğu bölgeler için de kısa süre içinde yeni bir çalışma başlatacaklarını açıklayan Başkan Burkay, “Fabrika binalarımızı afet risklerine karşı daha güvenli yapılar haline getirmek istiyoruz. Bu kapsamda ‘Bina Performans Analizleri’ gerçekleştireceğiz. İş dünyamızın da destekleriyle bu süreci başarıyla tamamlayacağımıza inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

“MEKANSAL PLANLAMA 10 YILDIR ÖNCELİĞİMİZ”

BTSO olarak göreve geldikleri 2013 yılından bu güne mekansal planlama konusuna her zaman öncelik verdiklerine dikkati çeken İbrahim Burkay, bu kapsamda da Organize Ticaret Bölgeleri, Organize Konut Bölgeleri ve KOBİ OSB gibi işletmelerin rekabet gücünü artırırken, kentsel dönüşüm süreçlerini de destekleyen nitelikli projeler hazırladıklarını söyledi.

Başkan Burkay, BEBKA'nın raporunda OSB dışında yer alan ve şehir içinde sıkışıp kalan alanlarda, sanayi sicil belgesine sahip 8 bini aşkın tesisinin bulunduğunu hatırlattı.

BTSO’nun bu konuda sadece söylem üreten değil, ürettiği söylemleri proje ile destekleyen ve hayata geçiren ender kurumların başında geldiğini ifade eden Burkay, “KOBİ OSB için 4 bini aşkın firmanın talebi var. Bu firmaların çok büyük bir bölümü mevcut üretim alanından çıkmayı taahhüt ediyor. Mekansal planlama noktasındaki projelerin önü açıldığında kısa sürede şehir içinde kalmış üretim alanları şehir dışına taşınmış olacak. Bu durumda dönüşüm için en az 15 milyon metrekarelik rezerv alan ortaya çıkacak. Bizim hızla planlama yapmamız lazım. Bu felaketten sakınmanın yolu, planlı bir şehirde yaşamak. Bunu hep birlikte yapacağız.” dedi.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, BTSO olarak lojistik sektörü için depolama alanlarının oluşturulması için de çalışma başlattıklarını açıkladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.