SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa Zindankapı'da 'evvel zaman' şenliği

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarının ardından güncel sanat galerisi ve müzeye dönüştürülen 2300 yıllık Zindankapı, bu kez Evvel Zaman Masal Şenliği’ne ev sahipliği yaptı. Şenlikte, çocuklar kadar yetişkinler de masal dünyasında renkli bir yolculuğa çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2022 15:13
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2022 15:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.mavinews.com
Bursa Zindankapı'da 'evvel zaman' şenliği

BURSA (İGFA)  - Pandemiden etkilenen çocuklara moral vermek amacıyla geçtiğimiz yıl başlatılan ‘Evvel Zaman Masal Şenliği’nin ikincisi, tüm hızıyla devam ediyor. UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras İhtisas Komitesi Üyesi Doç. Dr. Evrim Ölçer Özünel danışmanlığında hazırlanan şenlikte 32 masal anlatıcısı, Türk Dünyası’nın seçkin 100 masalını Bursalılarla buluşturuyor.

Şehrin 10 farklı noktasında düzenlenen şenliğe bu kez, 2300 yıllık Zindankapı ev sahipliği yaptı. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edildikten sonra güncel sanat galerisi ve müze olarak hizmet veren Zindankapı’nın bahçesinde düzenlenen şenliğe, çocuklar kadar yetişkinler de büyük ilgi gösterdi.

İstanbul’dan gelen anlatıcı Mustafa Cem Alfar, ‘Bey mi yaman el mi yaman’ masalıyla, Bursalı anlatıcı Seher Kanber Bilgi de müzisyen Tahir Ayne eşliğinde ‘Farz-ı mahal’ adlı masalları dinleyiciyle paylaştı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, çocukların Zindankapı’daki masal keyfine eşlik ettik. Masalları çocuklarla birlikte dinleyen Başkan Aktaş, şenliğe gösterilen yoğun ilginin kendilerini de mutlu ettiğini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.