SON DAKİKA
Hava Durumu

Depremzedelerin sosyalleşme sürecine katkı sunacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Valiliği ile İslahiye Kaymakamlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü iş birliğinde, SEECO (Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi) projesi kapsamında depremden etkilenen İslahiye ilçesinde İpekyolu Sosyal Girişimcilik Merkezi açılacak.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2023 17:32
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2023 17:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.mavinews.com
Depremzedelerin sosyalleşme sürecine katkı sunacak

GAZİANTEP (İGFA) - Kadın ve gençlere hizmet verecek merkez; kütüphane, bilgisayar odası, sosyalleşme ortamı, beceri atölyelerinden oluşacak. Bu kapsamda merkezde bireylerin sosyoekonomik hayata katılımının artması, dijital hizmete erişim, beceri geliştirme ve iletişimi güçlendirme arasındaki uçurumun kapatılması hedeflenirken, ortaöğretim ve lise çağındaki gençlere ise akademik, toplumsal duyarlılık, iletişimde beceri ve çevre hassasiyeti konusunda tecrübe kazandırmak planlanıyor.

ŞAHİN: AFETZEDE GENÇLER YAPILAN ÇALIŞMALARDAN MUTLU

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yaptığı konuşmada, Sosyal Girişimcilik Merkezi’nin çok önemli bir amaca hizmet edeceğini belirterek, şunları söyledi:

“Ağır bir imtihandan geçtik. İnsanımızın canını korumak için büyük bir gayret gösterdik. En temel ihtiyaç olan barınma ihtiyacını karşıladık. Kalıcı konutlara geçmeyle ilgili çok önemli çalışma yapıldı. İyileşme sürecindeyiz. Deprem bölgesinde insanların ticari hayatını geliştirerek çok hızlı eskiye dönmemiz ve normalleşmemiz gerekiyordu. Bunun için ciddi bir fon gerekiyordu. Ticari hayatın gelişmesi için kalkınma ajansımızdan çok ciddi destek aldık. Bizim açımızdan beşeri sermaye çok önemli. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak valiliğimiz ile eğitim ve spor şehri Gaziantep için çalışıyoruz. Şartlar ne olursa olsun çok hızlı toparlanmamız gerekiyor. İhtiyaçların giderilmesi için şimdi altyapı hazırlanıyor. Gençlerimiz yapılan çalışmalardan ziyadesiyle mutlu.”

AFET BÖLGESİNDEKİ GENÇLERİN İHTİYAÇLARI BİR BİR GİDERİLİYOR

Gaziantep Valisi Davut Gül ise merkez ile depremde zarar gören afetzedelerin birçok ihtiyacına cevap verileceğini dile getirerek, “İhtiyaçların giderildiği, ticaretinin normalleştiği, hayatın normalleştiği bir Nurdağı ve İslahiye olsun istiyorduk. Büyükşehir Belediyemizle birlikte yaptığımız binaya bugün bu protokolle birlikte Sosyal Girişimcilik Merkezi’nin donanımları yapılmış olacak. Böylece şehir merkezindeki gençler neye ulaşabiliyorsa İslahiye’deki gençler de istediğine ulaşabilecek” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.