SON DAKİKA
Hava Durumu

İzmir Büyükşehir ortak akıl inşa ediyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye’nin gerçek turizm potansiyelini yansıtamamasının altında planlama ve ortak akıl eksikliğinin yattığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2022 17:48
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2022 17:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.mavinews.com
İzmir Büyükşehir ortak akıl inşa ediyor

İZMİR (İGFA) - 16. TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi ile 2. TTI İzmir Outdoor Kamp, Karavan, Tekne, Outdoor ve Ekipmanları Fuarı'nın Başkanlar Oturumu’na katılan Soyer, “Devlet tüccar olmamalı. Devlet dinlemeli, duymalı. Biz ortak akıl inşa etmeye çalışıyoruz ve sektörü bir araya toplayarak dinliyoruz. Birlikte karar almaya çalışıyoruz. O nedenle yurt dışında İzmir ofisleri açıyoruz” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, TÜRSAB Fuarcılık A.Ş ve İZFAŞ iş birliğinde düzenlenen 16. TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi ve TTI Outdoor 2. Kamp, Karavan, Tekne, Outdoor ve Ekipmanları Fuarı kapılarını açtı. Birbirinden renkli etkinliklerin yer aldığı fuarda “Başkanlar Oturumu” da yapıldı. Moderatörlüğünü TÜRSAB Hukuk Danışmanı İlker Ülsever’in yaptığı oturumda; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya da konuşmacı olarak yer aldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer oturumda sektöre yönelik çalışmalarını anlattı. İzmir'in turizm eylem planı hakkında bilgi veren Başkan Tunç Soyer, “Üç temel başlığımız var. Birincisi doğa ile uyum. İkincisi yerel ve dijital. Bu sözcükler çerçevesinde oluşan bir turizm eylem planı. Sahip olduklarımız o kadar zengin ve o kadar güçlü ki. Ne yazık ki bugün sahip olduğumuz ve rakamlarla ifade edilenler, sahip olduklarımızın yanında gerçekler çok zayıf kalıyor. Çok daha fazlasına muktediriz fakat bunu yapamıyoruz. Rakamlar birileri için böbürlenme meselesi olabilir, bence değil. Bu rakamlar sahip olduğumuz potansiyellerle uyumlu değil” dedi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.