SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırklareli'ye 'Avrupa' ödülü

‘Mutlu İnsanlar Kenti Kırklareli’ için halk nezdinde yapılan “Avrupa şehri” tanımlaması, bölgenin etkin oluşumu tarafından verilen ödül ile dördüncü kez tescillendi.

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2023 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2023 14:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.mavinews.com
Kırklareli'ye 'Avrupa' ödülü

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) -  2018 yılında 12 Yıldız Şehir Ödülü, 2020 yılında Avrupa Yerel Demokrasi Haftası Partner Kuruluş Ödülü, 2021 yılında Avrupa Diploması alan Kırklareli, 2022 yılında da Avrupa Yerel Demokrasi Ödülü’ne layık görüldü.

Kırklareli’yi 2014 yılından bu yana nitelikli bir şekilde geleceğe taşıyan Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu; “Bu ödülün ve bu gururun gerçek sahibi, her zaman bir bütün olduğumuz hamiyetperver Kırklareli halkıdır. Hemşehrilerime bir kez daha şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Fransa’nın Strasbourg şehrinde Türkiye’nin kurucu üyesi olduğu ve 47 üye ülkeden oluşan Avrupa Konseyi’nin düzenlediği etkinliklerde bu ödüle yeniden layık görülen Kırklareli’nin, geleceği tasarlarken yüksek bir motivasyona sahip olduğunu kaydeden Kesimoğlu; ödül töreninin 28 Şubat'ta olduğunu anımsatarak, "Ükemizi derinden yaralayan deprem felaketi dolayısıyla, hepimiz bölgede aktif olarak görevdeydik. Bu yüzden bu organizasyona fiilen katılamadım. Avrupalı dostlarımız da, içinde bulunduğumuz sürecin farkında ve tüm iyi niyetleriyle kalplerinin Türk halkıyla olduğunu paylaştılar. Malatya ilimizdeki incelemelerimiz dolayısıyla, bu ziyareti iştirak etmemek doğru ve yerinde bir karardı. Bundan sonra da depremden etkilenen vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.