SON DAKİKA
Hava Durumu

Teknofest’te CİCİ KUŞ RC'den büyük başarı

Teknofest Teknoloji Yarışmaları kapsamında Savaşan İHA Yarışması’nda Kocaeli Büyükşehir tarafından kurulan E-Gençlik takımı büyük başarı elde etti

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2023 11:46
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2023 11:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.mavinews.com
Teknofest’te CİCİ KUŞ RC'den büyük başarı

KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Milli Teknoloji Hamlesine katkı sunmak ve kenti bir teknoloji üssü haline getirmek amacıyla kurulan E-Gençlik Teknoloji Atölyelerinde yetişen öğrenciler başarılarıyla dikkat çekiyor. Bu kapsamda Bursa’da gerçekleşen Teknofest Teknoloji Yarışmaları çerçevesinde Savaşan İHA Yarışmasına katılan CİCİ KUŞ RC Takımı ilk defa kamikaze görevini başaran 2 takımdan biri oldu.

TÜRKİYE İKİNCİSİ

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi bünyesinde oluşturulmuş E-Gençlik Teknoloji Atölyeleri çatısı altında; Ulaşım, 3D Parça Basımı ve Malzeme Temini noktalarında desteklediği CİCİ KUŞ RC Takımı, Teknofest Savaşan İnsansız Hava Aracı yarışmasına katılarak bu sene ilk defa kamikaze görevini başaran iki takımdan biri oldu. Genel puan sıralamasında TEKNOFEST Türkiye ikincisi olan takımımız, otonom iniş-kalkış ve seyir görevleriyle beraber kamikaze görevini de yaparak yarışmayı başarıyla tamamladı. Cici Kuş RC Savaşan İHA Takımımız, ilk kez katıldıkları yarışmadan dereceyle dönmüş oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.