SON DAKİKA
Hava Durumu

Japonlar en büyük sahrayı Gaziantep'e kurdu

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, deprem sonrası Gaziantep’in Oğuzeli ilçesinde Japon ekip tarafından Türkiye’de kurulan en büyük sahra hastanesindeki çalışmaları inceledi.

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2023 17:15
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2023 17:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.mavinews.com
Japonlar en büyük sahrayı Gaziantep'e kurdu

GAZİANTEP (İGFA) - 14’ü hekim olmak üzere 70 kişiden oluşan Japon ekip ile ameliyat, tahlil, röntgen gibi hizmetlerin verildiği sahra hastanesi gezen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, ziyarette, Japonya’dan gelen heyetin başkanı Başhekim Takeshi İshihara’dan hastane hakkında bilgi aldı.

Başkan Şahin, burada yaptığı konuşmada, dünya deprem tarihinin en büyük felaketini yaşadıklarını belirterek, “Biz Japonya ile daha önce dirençli şehir çalışmıştık. Deprem öncesinde, deprem sırasında ve deprem sonrasında ne yapılması lazım bunları konuşmuştuk. Bu teorik çalışma bugün, bu büyük felakette yaraları sarmak için bizlere çok büyük bir yol haritası oldu” dedi.

JAPONYA’NIN EN BÜYÜK ÖZELLİĞİ UZMANLAŞMADA, İHTİSASLAŞMADA YETİŞMİŞ İNSAN GÜCÜDÜR

Birçok sahra hastanesi gezip bu kadar detaylı ve iyi düşünülmüş bir hastaneyi ilk kez gördüğünü belirten Şahin, bu kadar başarılı bir hastaneyi ilk kez gördüğünü belirterek, "Zaten Japon hükümeti de bu kadar büyüğünü burada ilk kez yaptıklarını söylüyorlar. İyiliğin ve merhametin yükseldiği bir dünyada fay hatları kırılabilir ama iyilik hattı merhamet hattı sevgi hattı bizi çok hızlı iyileştirecek ve birlikte yaraları saracağız" dedi.

Doğumhanesinden laboratuvarına, büyük bir yoğun bakım ünitesi olduğunu ifade eden Başkan Şahin, "Hiçbir tam teşekküllü hastaneye gitmeye ihtiyacı olmadan bütün teknik altyapı var beşeri sermaye var. Japonya’nın en büyük özelliği uzmanlaşmada, ihtisaslaşmada yetişmiş insan gücüdür. Bütün yetişmiş insan gücüyle bugün buradalar. Yalnızca teknolojileriyle, makineleriyle değil doktorlarıyla ve bu konuda uzmanlaşmış ekibiyle de buradalar" diye konuştu.

JAPONYA OLARAK İŞ BİRLİĞİ VE YARDIM ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ

Deprem bölgelerini ziyarette bulunan Japon Büyükelçisi Kazuhiro Suzuki, sahra hastanesinde yaptığı açıklamada şunları söyledi:   

“Bugün depremden etkilenen Gaziantep ilini iki günlük seyahat grubuyla ziyaret edebildim. Çok büyük hasarları bizzat görebildim. Ama aynı anda artık yeniden yapılanma sürecini de geçilmiş olduğunu da bizzat teyit edebildim. Japonya’da iki hafta sonra yani 11 Mart tarihinde büyük Japonya depreminin 12. Yıl dönümü olacak. O sırada çok fazla can kaybı yaşanmıştı ve kışın insanlar şiddetli soğuk altında maruz kaldı. Şimdi Japonya’da Türkiye’deki çok zor durumlar her gün haber olarak yayına çıkıyor. Japonlarda bizzat bunu izleyerek ne yapabilirim ne yapmalıyım diye düşünüyorlar. Bu sefer yaptığımız hastanemizde yürekten gelen dayanışma ve beraberliğin duygusuyla yapmıştık. Japonya olarak bu şekilde iş birliği ve yardım çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.