SON DAKİKA
Hava Durumu

Kılıçdaroğlunun Adaylığı Dünya Basınında

Millet İttifakı’nda artan diplomasi trafiğinin ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu, dün Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olarak resmen açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2023 14:52
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2023 14:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.mavinews.com
Kılıçdaroğlunun Adaylığı Dünya Basınında

ABD’nin Politico haber sitesi, ‘Türkiye’de muhalefet Erdoğan’ın karşısında aday olarak Kılıçdaroğlu’nun arkasında birleşti’ başlıklı haberinde, CHP liderinin ‘seçimin favorisi olan ve kendisini bir hukuk mücadelesinin içinde bulan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na tercih edildiğini’ yazdı. Kılıçdaroğlu’nun ‘ince yapısı ve mütevazı tavrı nedeniyle Türkiye’nin Gandhi’si olarak da bilindiğini’ hatırlatan Politico, partisinin son dönemdeki başarılarının Kılıçdaroğlu’na atfedildiğini kaydetti.

Bloomberg haber sitesi de ‘Sessiz siyasetçi Türkiye’deki seçimlerde Erdoğan’a karşı öne çıktı’ başlıklı haberinde, muhalefetin seçimlere iki ay kala Kılıçdaroğlu ismi üzerinde uzlaşmaya vardığına işaret etti. Söz konusu kararın, ‘aşina bir yüzün ülkenin en uzun süredir iktidarda olan liderini koltuğundan etmek için sallantıda görünen kampanyayı tersine çevirebileceği umuduyla’ alındığını kaydeden Bloomberg, Kılıçdaroğlu’nun ‘yumuşak konuşan bir bürokrat ve ekonomist’ olarak CHP’yi 13 yıldır yönettiğini hatırlattı. İYİ Parti lideri Meral Akşener’in açıklaması sonrası cuma gününden bu yana yaşananları da anımsatan Bloomberg, söz konusu anlaşmazlığın ‘az kalsın ittifakı çökerteceğini’ yazdı.

ORF haber sitesi, ‘Muhalefet “hediyesini” geri aldı’ başlıklı haberinde, “Türkiye’deki muhalefet bölünmüştür; Erdoğan bu yüzden bu kadar uzun zaman iktidarda kalabildi” değerlendirmesinde bulundu. Son dönemdeki yüksek enflasyona ve Maraş depremlerine dikkat çeken ORF, “Cuma günü ittifak tekrar dağıldı; uzmanlar Erdoğan’a verilmiş bir hediyeden söz ediyordu. Üç gün sonra her şey farklı görünüyor; muhalefet yine de birlikte durmak istiyor” diye yazdı.

BBC haber sitesi ise haberi ‘Kemal Kılıçdaroğlu: Muhalefet seçimlerden Erdoğan’a karşı “Türkiye’nin Gandhisi’ni” seçti’ başlığıyla duyurdu. 

The Guardian gazetesi, Kemal Kılıçdaroğlu’nun ortak adaylığını duyurduğu haberinde, CHP liderinin ‘kamuoyu önünde yapılan uzun bir tartışmanın ardından aday gösterildiğini’ yazdı.

The Washington Post gazetesi, ‘İttifak, Erdoğan’a karşı yarışmak için ana muhalefet liderini seçti’ başlıklı haberinde, ‘destekçilerini sinirlendiren sekiz aylık bir belirsizlik ve çekişmenin ardından’ ortak aday olarak Kılıçdaroğlu isminde karar kılındığını yazdı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.