SON DAKİKA
Hava Durumu

Depremzede çocuklar başpehlivanları tuş etti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Defne’deki çadır kentinde depremzede çocuklarla mindere çıkarak güreş tutan başpehlivanlar, çocukların keyifli anlar geçirmesini sağladı

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2023 12:02
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2023 12:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.mavinews.com
Depremzede çocuklar başpehlivanları tuş etti

KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Hatay Defne’de inşa ettiği çadır kentte yaraların sarılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Özellikle çocuklara yönelik faaliyetlerini yoğunlaştıran Büyükşehir, son olarak Kağıtsporlu başpehlivanları Defne’de çocuklarla buluşturdu. Kırkpınar güreşçileri Faruk Akkoyun ve Mustafa Arslan, depremzede çocuklara güreş taktiklerini öğreterek birlikte vakit geçirdi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın da takip ettiği müsabakalarda başpehlivanları tuş eden çocuklara madalyalarını Başkan Büyükakın taktı.

“YARALAR BİRLİKTE SARILACAK”

Deprem bölgesinde yaraların en kısa sürede sarılması için çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını söyleyen Başkan Büyükakın, “Defne’deki çadır kentte tam anlamıyla bir yaşam alanı oluşturduk. Bu geçici merkezde istiyoruz ki, başta çocuklarımız olmak üzere tüm misafirlerimiz depremin yaralarını kısa sürede sarsın. Bugün de Kağıtpsporlu başpehlivanlarımızı burada ağırlayarak çocuklarımızla buluşturduk. Çocuklarımızın oldukça eğlendiğini gördük. Hatay’ı ve diğer deprem bölgelerini hep birlikte ayağa kaldıracağız” diye konuştu.

Başkan Büyükakın, “Bir yandan sıkıntılar yaşıyoruz bir yandan sabırla birlikte güzellikler ortaya çıkıyor. Şehirler yıkılsa da insanların gönüllerini birbirine bağlayan köprüler dimdik ayakta duruyor. Bu memleketin geleceğinden umutvar olmak lazım. Umudu kaybetmemek lazım. İnşallah bu çocuklardan biri de ileride başpehlivan olacak. Hepsinin hayatı normale dönecek. Milletimizin, devletimizin gücü buna yeter. Yavrularımızın yüzü yine gülecek. İlk günlerdeki karamsar tablo ortadan kalktı. Kalıcı alanlar yapılınca şehirdeki hayat hızla normale dönecek” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.