SON DAKİKA
Hava Durumu

Atık kağıtlar maharetli ellerde sanata dönüştü

Kocaeli’de eğitim alanında bir marka olan KO-MEK, öğrencilere atık kâğıt ve ambalajlardan aksesuar yapımını öğretti.

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2023 12:30
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2023 12:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.mavinews.com
Atık kağıtlar maharetli ellerde sanata dönüştü

KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK), 2023 yılının ilk günlerinde de kendini geliştirmek isteyen her yaştan vatandaşlara çeşitli branşlar da eğitimler vermeye devam ediyor.

369 farklı branşta eğitim veren KO-MEK, bu kursları merak eden, uygulamalı eğitimleri yerinde görmek isteyen her yaştan ziyaretçilerini kendi sınıflarında ağırlarken zaman zaman istekte bulunan okullara da giderek öğrencilere merak ettikleri branşta uygulamalı eğitim verme fırsatı veriyor.

KAĞITTAN ÇANTA YAPMAYI ÇOK SEVDİLER

369 farklı branşta binlerce kişiye eğitim veren KO-MEK bu kez de branş tanıtımını uygulamalı olarak Çamlıtepe Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri için gerçekleştirdi. Bir gün boyunca okulda KO-MEK eğitmenleri Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğrencilerine atık kağıt ve ambalajlardan aksesuar yapımını gösterdi.

GÜN SONUNDA SIFIR ATIKLA ÇANTA

Sıfır atık konusunda öğrencilerin bilinçlenmesini amaçlayan çalışmada gün boyunca çalışma yapıldı. Kâğıtların kesimi ve boyutlandırılması ile başlayan çalışmada öğrenciler kısa sürede yapım inceliklerini kavrayarak birbirinden güzel çantalar yapma imkanı buldular. Yapım aşamasında oldukça eğlenen öğrenciler çöpe atılan gazete dergi gibi kâğıtların geri dönüşüm ile nasıl değerlendirileceğini KO-MEK eğitmenlerinden öğrenmiş oldu. Oldukça zor ve sabır isteyen bu işlemi büyük bir özenle yapan öğrenciler, kendilerinin yapmış olduğu el emeği göz nuru ürünleri görünce mutlu oldular.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.