SON DAKİKA
Hava Durumu

Başkanlardan Güzelbahçe Konteyner Kente ziyaret

Yaşanan deprem felaketinin ardından Güzelbahçe Belediyesi’nin kurduğu konteyner kente Karadeniz, İç Anadolu ve Trakya bölgesinin 40’a yakın Belediye Başkanı ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2023 11:45
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2023 11:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.mavinews.com
Başkanlardan Güzelbahçe Konteyner Kente ziyaret

İZMİR (İGFA) - Kahramanmaraş'ta meydana gelen 11 il ve onlarca ilçede yıkıma ve can kayıplarına neden olan deprem nedeniyle Güzelbahçe Belediyesi deprem bölgesi için konteyner kent ve lojistik merkezi kurdu.

Hızlı bir şekilde 40 konteynere ulaşan merkezde alt yapı ve üst yapı çalışmaları tamamlandı. Çalışmaları, CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Selçuk Sarıyar, Karadeniz, İç Anadolu ve Trakya Bölgesinden 40 CHP’li İlçe ve Belde Belediye Başkanları ziyaret etti. Güzelbahçe Belediye Meclis Üyesi Aras Kaynarca ve Güzelbahçe Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Günay ziyarete gelen Vekil ve başkanlara bilgi verdi.

Depremin İkinci haftasından itibaren alana gelip konteyner ve çadır kurduklarını ifade eden Güzelbahçe Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Günay, “Depremin ilk gününde Güzelbahçe’de yardımları toplamaya başladık. Yardımların daha iyi ulaşabilmesi ve dağıtımın sağlamak adına bu merkezi kurduk. Günlük bin depremzede vatandaşımıza yemek çıkartıyoruz. 1’inci Adada 40 konteynerimizin alt ve üst yapı çalışmalarını tamamladık. Şimdi 2 ve 3’üncü adalara konteyner geldikçe yerleştiriyoruz. Hedefimiz 150 konteyner koymak. Eskişehir Büyükşehir ve Bodrum Belediyelerinden de bu konuda destek alıyoruz. Ayrıca Eskişehir ESKİ ve Muğla MUSKİ’den altyapı desteği aldık. Yaralarımızı birlikte saracağız. Başkanımız Mustafa İnce gereken ne varsa deprem bölgesinde yapacağız her defasında belirtiyor. Bugün sizleri aramızda görmek bizlere güç verdi sağ olun var olun” diye konuştu.

CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, Depremin ilk gününden itibaren CHP'nin belediye ve örgütlerinden büyük bir destek aldıklarını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.