SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa Osmangazi'de barınak personeline mesleki eğitim

Bursa'da Osmangazi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü personeline, sahipsiz hayvanların daha sağlıklı bir hayat sürdürebilmeleri adına meslek içi eğitim verildi.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2023 14:16
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2023 14:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.mavinews.com
Bursa Osmangazi'de barınak personeline mesleki eğitim

BURSA (İGFA) - Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’nde gerçekleşen eğitim programında Bursa Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları AD Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebru Yalçın, müdürlük personelini kedi ve köpekler için başlıca stres kaynaklarının tanımlanması, stresin yol açabileceği hastalıklar ile stresin azaltılması için uygulanabilecek tedavi yöntemleri konularında bilgilendirdi.

Bunun yanı sıra hayvan refahı açısından tüm geçici bakım evi çalışanlarının dikkat etmesi gereken hususlara değinen Yalçın, uygun yakalama ve taşıma tekniklerini de gösterdi.

Avrupa’nın en büyük tesisi olan Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’nde her yıl binlerce sahipsiz sokak hayvanının bakım ile tedavisinin yapıldığını söyleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, can dostlar için eğitim programlarını aralıksız sürdüreceklerinin altını çizdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.