SON DAKİKA
Hava Durumu

Çorum Belediyesi riskli binaları denetliyor

Çorum Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, vatandaşlardan gelen şikâyet ve ihbarlar üzerine bir süredir binalarda denetimlerini sürdürüyor. Türkiye’yi sarsan depremlerin ardından çok sayıda ihbar alan Çorum Belediyesi, tüm başvuruları kısa sürede değerlendiriyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2023 17:46
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2023 17:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.mavinews.com
Çorum Belediyesi riskli binaları denetliyor

ÇORUM (İGFA) - Çorum Belediyesi, Yapı Kontrol Müdürlüğü teknik personelleri vatandaşlardan gelen başvurular üzerine binaların taşıyıcı sistemleri olan kolon ve kirişlerdeki hasarları denetliyor.

Bunun yanı sıra zemin katında işyeri olan bina denetimleri de hızlandırıldı. Binaların onaylı ruhsatlı projeleri ile mevcuttaki kolon ve kirişlerin durumunu karşılaştıran ekipler farklılık olup olmadığı konusunda da ayrıca kontroller yapıyor.

Çorum Belediyesi’ne ulaşan ihbar ve şikâyetler üzerine binadaki çatlak ve kırıkların teknik ekiplerce değerlendirildiğini açıklayan Belediye Başkan Yardımcısı Ünsal Yeter “Bunun yanı sıra ihbar olsun veya olmasın özellikle zemin katlarında iş yeri olan binalarda kolon ve kirişlerde kesilme olup olmadığıyla ilgili denetimlerimizi de ara vermeden sürdürüyoruz.” dedi. 

‘‘Tüm başvuruları değerlendiriyoruz’’

Yüzyılın afeti olarak adlandırılan depremlerin ardından Çorum Belediyesi’ne çok sayıda ihbar ve şikâyet ulaştığını açıklayan Ünsal Yeter “Çorum Belediyesi’ne whatsapp hattından, internet sitesi üzerinden veya dilekçe yoluyla yapılan başvurular üzerine binaya giderek incelemelerde bulunuyoruz. Bu süreçte çok sayıda başvuru aldık. Tüm talepleri değerlendirmeye, binalarda denetimler yapmaya devam ediyoruz.” dedi.

Çorum Belediyesi ekiplerinin yaptığı incelemelerin gözlemsel nitelikte olduğuna vurgu yapan Başkan Yardımcısı Ünsal Yeter, daha net sonuçlar için zemin etüdü, laboratuar ve statik analizler yapılması gerektiğini ifade ederek, bu konuda ilimizde bulunan mühendislik bürolarından destek alınabileceğini kaydetti.

Özellikle 1999 yılı ve öncesinde inşa edilen binalarla ilgili vatandaşlara uyarılarda bulunan Başkan Yardımcısı Ünsal Yeter “1999 ve öncesinde mühendislik ve denetim hizmeti almadan, hazır beton ve nervürlü donatı çeliği kullanmadan yapılan binaların çoğunluğunun riskli olduğu bilinmektedir. Vatandaşlarımıza kentsel dönüşüm konusunda vakit kaybetmemelerini tavsiye ediyoruz.” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.