SON DAKİKA
Hava Durumu

Depremzede çiftin nikahını Mehmet Savran kıydı

Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Hatay'dan Nevşehir'e gelen depremzede Gülay Sezer ve Ömer Serper çiftinin nikahlarını kıydı.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2023 07:46
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2023 07:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.mavinews.com
Depremzede çiftin nikahını Mehmet Savran kıydı

Mehmet UZEL (NEVŞEHİR İGFA)
Düğün hazırlığı yapan ve 14 Şubat'a nikah tarihi alan çift, yaşanan afetin ardından bazı yakınlarıyla Nevşehir’e gelerek Kredi Yurtlar Kurumu Nevşehir Öğrenci Yurdu'na yerleşti.

Sezer ve Serper çifti, Nevşehir Belediyesine nikah başvurusunda bulundu. Başvurunun olumlu sonuçlanmasının ardından depremzede çift için konakladıkları yurdun kafeteryasında nikah töreni düzenlendi.

Çiftin nikahı Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran tarafından kıyıldı. İmzaların atılmasının ardından Başkan Savran evlilik cüzdanını teslim ederken, çiftin nikah şahitliğini yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir de çifte Türk bayrağı ve Kur'an-ı Kerim hediye etti.

Savran, gazetecilere, depremin ardından devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini, depremzedelerin yaralarının sarılması için çaba harcandığını belirterek, afet nedeniyle tüm ülkeye başsağlığı diledi.

Nikah masasında buluşan depremzede çiftin, hayatın devam ettiğinin göstergesi olduğunu kaydeden Savran, "Bizler başımıza bir musibet geldiğinde buna sabrederiz. Sabır demek hiçbir şey yapmadan oturmak, susmak değildir. Sabır, olumsuzluğa karşı kararlılıkla mücadele edip, mücadele ruhunu yitirmemektir. İnşallah bu nikah, sabrımızın bir sembolü olur. Geride kalanlar için hayat sürüyor. Umudumuzu yitirmemek gerekiyor." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.