SON DAKİKA
Hava Durumu

Depremzede çocuklar yeniden gülmeye başladı

Kocaeli Şehir Tiyatroları, herkesi derinden sarsan depremlerin ardından Büyükşehir’in Hatay Defne’deki çadır kentinde çocuklar için tiyatro oyunu sahneledi

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2023 12:45
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2023 12:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.mavinews.com
Depremzede çocuklar yeniden gülmeye başladı

KOCAELİ (İGFA) - Asrın felaketi olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ilk anından itibaren tüm olanaklarıyla bölgeye koşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, gerçekleştirdiği çalışmalarla yaralara merhem olmaya devam ediyor.

Arama-kurtarma çalışmaları başta olmak üzere, bölge halkına yönelik kardeşlik yardımlarıyla tüm ülkenin takdirini toplayan Kocaeli Büyükşehir, afetten en fazla etkilenen çocukları ise asla unutmuyor. Çocukların afet travmasının sanatla aşılabileceğine yönelik uzman görüşünü esas alan Büyükşehir, bu nedenle Kocaeli Şehir Tiyatrolarını Hatay’ın Defne ilçesine gönderdi. Şehir Tiyatroları, Büyükşehir Belediyesi tarafından Hatay’ın Defne ilçesinde kurulan çadır kentte kalan çocuklar için çocuk oyunları sahneledi.

Karagöz- Hacivat, Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler oyunlarını izleyen miniklerin, tiyatronun iyileştirici gücü ile yeniden gülümsemeye başlaması ise herkesi duygulandırdı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.