SON DAKİKA
Hava Durumu

Edirne Keşan'da 'pazaryerinin taşınması' paylaşımına tepki

Edirne'nin Keşan ilçesinde Cumartesi kurulan halk pazarının yerinin değiştirilmesi ile ilgili Keşan Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından paylaşılması üzerine pazarcılar paylaşıma tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2023 09:30
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2023 09:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.mavinews.com
Edirne Keşan'da 'pazaryerinin taşınması' paylaşımına tepki

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) - Pazaryerinin değiştirilmemesi yönünde açıklamalarda bulunan pazarcılar, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun pazar yerinin kapatılması yönündeki seçim vaadini hatırlattı.

Pazarcılar, Keşan Belediyesi Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi’nde bir araya gelerek Halk Pazarının yerinin değiştirilmemesi yönünde açıklamalarda bulundu.

Konuyla ilgili ilk sözü alan pazarcı Cüneyt Yekdeş, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde ölen vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara 'geçmiş olsun' dileklerini ileterek, “Deprem bize gösterdi ki ülke olarak çok çabuk kenetlenebiliyoruz. Ve yaralarımızı sarıyoruz. Bunun için herkese binlerce teşekkür ediyorum. Pazaryeri esnafıyım, 25 senedir pazaryerindeyim. İlk geldiğim zamanlardan beri buradaki insanların hayali kapalı bir Pazaryeri olmasıydı. Bunları babamlar istedi, ağabeylerim, ablalarım istedi. Şu anda kardeşlerim, arkadaşlarım istiyor. Her zaman kapalı bir Pazaryeri olmasını istedik. Daha sonra bu proje gerçekleştirildi fakat üstünü kapatmayı unuttular maalesef. Konum olarak çok güzel bir Pazaryerimiz var. İnşaat olarak demiyorum. Burasını biz kaybetmek istemiyoruz. Buradan biz memnunuz. Eğer Pazaryeri ile ilgili bir proje olacaksa buranın kapatılmasını istiyoruz. Tek istediğimiz bu. Yetkililere bu isteğimizi buradan duyurmak istiyoruz" dedi.

ÖNEM: BİZ İSTEMİYORUZ AŞAĞIYA GİTMEK

Serkan Önem de Pazaryeri ile ilgili olarak şu öneride bulundu: “Pazaryeri aşağı alınacakmış biz istemiyoruz aşağıya gitmek. Hiç olmazsa yıkılan okulun yerine tuhafiyecileri geçirebiliriz. Oradan buraya bir bağlantı yaparız 10 numara bir Pazaryeri olur.”

Pazarcı esnafı Hasan Sulukavak, Belediye Başkanı'nın verdiği sözü anımsatarak, “Aşağı alınırsa çok uzak bir bölge halk oraya çıkmaz. Ve kesinlikle pazar esnafı zor durumda kalır diye düşünüyorum. Burası ayakaltı merkez ve belediye başkanımız buraya geldiğinde bize söz vermişti eski yönetimi eleştirerek ‘burası kapanacak, esnafa yakışmıyor’ demişti. Biz o sözde durmasını istiyoruz" dedi.

Pazarcı esnafı Deniz Yıldız, yeni para projesi istemediklerini, pazaryerinin kapatılmasını istediklerini söyledi.

KÖYDEN GELEN ÜRETİCİLER: “BURASINI KİMSENİN KALDIRMAYA HAKKI YOK”

Daha sonra Köyden gelen üreticiler söz aldı. Onlar da; “Biz aşağıya gitmek istemeyiz. Müşterilerimiz de gitmek istemez. Aşağıya kim gelecek? Millet yol parası nereden bulacak? Burasını kimsenin kaldırmaya hakkı yok. Yıllar önce kurulmuş bu Pazaryeri. Eski başkanlar kurmuş burasını kimsenin pazaryerini kaldırmaya hakkı yok. O iş olmaz, kimse razı gelmez" diyerek tepki gösterdiler.

Hasan Sulukavak da, belediye başkanının esnafla ilgili bir karar aldığını ancak esnafa sormadığını dile getirdi.

BİLGİN: “KAPATMAK İÇİN ÇÖZÜM ÜRETELİM, YOK ETMEK İÇİN DEĞİL”

40 yıldır pazarcılık esnafı olduğunu söyleyen Hamit Bilgin de konuyla ilgili olarak şöyle konuştu: “Pazaryeri, ticaret merkezinin göbeğinde olmalı. Ücra köşelerde ticaret olmaz. Bir örneğini 40 yıl önce Selimiye pazarında yaşadık. Tren yolunun altına aldılar kimse gelmedi. Yani aynı zoruluğu burada da yaşamayalım. Sayın belediye başkanım bizim söylediklerimizi dikkate alsın. Bir plan proje düşünsün. Kapatmak için çözüm üretelim. Yok etmek için değil.”

YILDIZ: “BELKİ BU KONUŞMAYI YAPMAZDIK, KEŞKE KONUŞABİLSEYDİK”

Deniz Yıldız, tekrar söz alarak belediye başkanından şu ricada bulundu:

“Lütfen belediye başkanımız halkın içinden çıktı kendisine desteğimizi de verdik. Lütfen gelsin buraya bizim fikirlerimizi alsın. Esnafın fikrini alsın. %1 ona destek olacak varsa tamam ama yüzde100 bizim dediğimiz şekilde isteyecektir esnaf.  Bu çalışma halkı da esnafı da mağdur eder. Örnek veriyorum, 1 kg domates olmuş 30 lira. İnsanlar zaten 3 kuruş paralara çalışıyorlar. Aşağıya gelecekler 45-50 lira araba parası mazot parası. Bunları bir düşünün yani. Büyük şehirlerden örnek veriliyor. Burası küçük bir ilçe. Biz burada memnunuz. Sadece buraya bakmayın. Pazaryerinin dışındaki esnafı da etkiler. Belki bu açıklamayı yapmazdık. Keşke konuşabilseydik.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.