SON DAKİKA
Hava Durumu

İzmit'in ekipleri afet bölgesinde dört koldan çalışıyor

Depremin yaralarını sarmak için ilk günden bu yana bölgede olan İzmit Belediyesi ekipleri, çadırkentler, aşevleri, psikososyal destekler başta olmak üzere dört bir koldan yaraları sarmaya devam ediyor

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2023 16:01
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2023 16:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.mavinews.com
İzmit'in ekipleri afet bölgesinde dört koldan çalışıyor

KOCAELİ (İGFA) - Kahramanmaraş dahil 11 ili etkileyen iki büyük depremin ardından bölgedeki vatandaşların yaraları sarılmaya devam ediyor.

Büyük yıkıma yol açan depremlerin ardından sürat ile bölgeye giden İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, eksiklikleri yerinde tespit ederek çalışmalara başlamıştı.

Eksikliklerin tespit edilmesinin ardından harekete geçen İzmit Belediyesi ekipleri, ilk olarak bölgede aşevi hizmeti vermeye başladı. Defne, Samandağ ve Pazarcık ilçelerinde aşevi faaliyetlerine devam eden İzmit Belediyesi ekipleri aynı zamanda depremzedeler için hayata geçirdiği psikososyal destek hizmetini de titizlikle sürdürüyor. Bölgedeki vatandaşların barınma sorunu için Kahramanmaraş ve Adıyaman’da çadır yaşam alanları çalışmalarına da devam eden ekipler, kısa sürede birçok sorunu çözmeyi başardı.

‘MOR YERLEŞKE’ KURULUYOR

İzmit Belediyesinin bölgede kuracağı çadır yaşam alanlarında ‘Mor Yerleşke’ adı verilen konteynerler olacak. Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’nun iş birliğiyle kurulacak konteynerlerden oluşan Mor Yerleşkelerde çocuklar için terapi ve oyun alanlarının dışında kadınların da faydalanabileceği birçok imkan olacak. Bu konteynerlerde jinekolojik müdahale dahil birçok hizmet verilecek.

Bölgedeki en büyük tehditlerden birisi olan salgına karşı da İzmit Belediyesi ekipleri harekete geçti. Ekipler, öz kaynakları ile depremzedeler için portatif tuvalet ve duş üretmeye devam ediyor. Kısa sürede birçok sayıda portatif tuvalet ve duş üreten ekipler, depremzedelere hijyenik alanlar oluşturmak adına çalışmalarına süreç içerisinde devam edecek. Ayrıca bölgedeki sokak hayvanlarını da unutmayan İzmit Belediyesi, Patibüsü de önceki gün deprem bölgesine gönderdi.

Deprem bölgesinde dört bir koldan çalışmalarına devam eden İzmit Belediyesi ekiplerinin yanında olmak adına bölgeye giden İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, aynı zamanda CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bölgede yaptığı incelemelerde de kendisine eşlik etti. Bölgeyi karış karış gezen Başkan Hürriyet, hiçbir depremzedenin mağdur olmaması için elinden geleni yapıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.