SON DAKİKA
Hava Durumu

Kazdağları'nda yol sorunu bitiyor

Kazdağları’nın zenginliğini ve güzelliğini en iyi şekilde tanıtmak amacıyla Şahinderesi Kanyonu’na yapılan cam seyir terasının şimdi de yolu yapılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2023 08:15
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2023 08:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.mavinews.com
Kazdağları'nda yol sorunu bitiyor

BALIKESİR (İGFA) - Tarım ve Orman Bakanlığı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Güney Marmara Kalkınma Ajansı ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü işbirliğinde Kazdağları’nın zenginliğini ve güzelliğini en iyi şekilde tanıtmak amacıyla 836 rakımlı Şahinderesi Kanyonu’na doğal dokuya uygun bir şekilde inşa edilen cam seyir terasının ulaşımı da kolaylaşıyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, yaklaşık 4 kilometrelik engebeli toprak yolun yüzde 50’sine kilit parke taşı döşedi.

TUR OTOBÜSLERİNE UYGUN
6 metre genişlikteki bu yol sayesinde yerli ve yabancı turistler cam seyir terasına özel araçları ve tur otobüsleri ile daha kolay ulaşabilecek. Yine yolun kilit parke taşı yapılması sayesinde bölgede oluşabilecek yangın gibi afetlere bu yol sayesinde ivedilikle ulaşılabilecek. 2 kilometrelik yolun diğer yarısında çalışmalarını sürdüren ekipler, yaz sezonuna kadar çalışmaları tamamlayacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.