SON DAKİKA
Hava Durumu

Kızılay'dan afetzedelere psikososyal destek

Kahramanmaraş depremlerinin birinci ayında Kızılay’ın psikolog ve sosyal hizmet uzmanları afetzedelerin afetin meydana getirdiği travmaları atlatmasına yardımcı oluyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2023 18:31
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2023 18:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.mavinews.com
Kızılay'dan afetzedelere psikososyal destek

ANKARA (İGFA) - Ana hizmet alanı beslenme desteğinin yanı sıra afetzedelere diğer alanlarda da destek olmaya çalışan Kızılay, çocuklar başta olmak üzere afetzedelere yönelik vermeye başladığı psikolojik ilk yardım hizmetini artırıyor.

Kızılay, sahada çalışan 5 bine yakın profesyonel ve gönüllüleri arasında yer alan psikolog, psikolojik danışmanlık ve rehberlik uzmanları ile sosyal hizmet uzmanlarından oluşturduğu ekiplerle afet bölgesinde depremin ilk ayında 12 psikososyal destek çadırı (Adıyaman 3, Gaziantep 2, Hatay 1, İskenderun 1, Kahramanmaraş 3, Malatya 1, Osmaniye 1) ile  Hatay ve İskenderun'da 2 Mobil Destek Çadırı, Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta 2 Mobil Çocuk dostu alanı ile 7 ilde toplam 55 bin 813 afetzedeye afet travmasının etkilerini azaltmak için psikososyal destek sağladı.

Mobil ve sabit noktalarda afetzedelere yönelik grup çalışmalarının devam edeceği belirtilirken, ihtiyaç halinde uzman klinik görüşmeleri ve psikolojik ilk yardım görüşmelerinin gerçekleştirileceği kaydedildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.