SON DAKİKA
Hava Durumu

Konya Şeker'den büyük çevre dönüşümü

Konya ve çevresinde 5 bin kilometrelik mesafede, 273 ayrı güzergâhta 20 milyonun üzerinde fidan dikimi gerçekleştiren Konya Şeker, çok önemli bir çevre projesini hayata geçirerek eski atık sahasını ağaçlandırılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2023 16:01
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2023 16:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.mavinews.com
Konya Şeker'den büyük çevre dönüşümü

KONYA (İGFA) - 25 bin metre uzunlukta 25 bin metrekare alanda 5 binin üzerinde ağaç dikiminin yapılacağı alana ilk ağaç dikimi yapılan bir programla PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu tarafından yapıldı.

 

Başkan Erkoyuncu, burada yaptığı açıklamada “Sahanın dizaynını, düzeltilmesini ve ağaçlandırmasını kendi ekiplerimiz ve çalışanlarımız yaptı. Bölgeyi ağaçlandırmayı bu toprakların bize yüklediği tarihi bir sorumluluk olarak görüyoruz. Bu kadar önemli ölçekte bir alanı da ağaçlandırmamızın elbette Konya Ovasının, bu bölgede, ekolojisine katkı yapacaktır. Özellikle meydan ekibimize, fidanlık birimimize ve bu projede emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum" dedi.

Ağaçlandırma yanında, bu bölgede 80 Bin metre kare alana da Güneş Enerjisi Santralleri (GES) kuracaklarını belirten Erkoyuncu, bu projenin de ülke ekonomise katkı yapacağını, atıl bir alanı bu şekilde dönüştürmenin ekonomiye katkısının çok önemli olduğunu düşündüğünü söyledi.

Erkoyuncu, "Çumra’nın Güney Doğu Bölgesinde yer alan, Karadağ ile Konya Ovasının bir kareye sığdığı bölgede yapılacak ağaçlandırma, Konya Ovası’nda yeni ve yapay bir ağaçlandırma alanını da oluşturmuş olacak. Alana, çam ağacı, mahlep, dişbudak, sedir gibi türler ekilecek. Böylece bölgenin iklimine uygun, çok sulama da istemeyen ağaçlarla bölge insanı için bir sosyal etkinlik alanına da dönüşecek tepede yapılan ağaçlandırma bölgenin ekolojik dengesinin korunmasına da büyük bir katkı yapacak. Konya Şeker böylelikle, çevre anlamında çok önemli bir projeye imza atmış olacak. Atık toplama alanı, ağaçlandırma ve enerji projesiyle çevreye katkı sağlayacak" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.