SON DAKİKA
Hava Durumu

Kütahya'da atılan ekmekler can dostlarını doyuracak

Kütahya Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü'nün hayata geçirdiği projeyle bayat ekmek toplama kutularında toplanan ekmekler can dostlarımızı doyuracak.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2023 12:31
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2023 12:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.mavinews.com
Kütahya'da atılan ekmekler can dostlarını doyuracak

KÜTAHYA (İGFA) - Hem Türkiye'de, hem de dünyada ekmek israfı giderek büyüyor ve yeniden değerlendirilme imkânı bulunan ekmekler çöpe atılıyor.

Örnek  projeleri hayata geçiren Kütahya Belediyesi, bu israfın önüne geçebilmek amacıyla “Bayat Ekmek Toplama Kutuları” adıyla yeni bir uygulama başlattı.

Kütahya Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü koordinesinde gerçekleşecek sosyal sorumluluk projesiyle, bayat ekmek toplama kutularında toplanan ekmekler sahipsiz sokak hayvanlarının beslenmesinde kullanılacak.

Hemşehrilerimizi bu projeye katılmaya davet eden Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Bugün bir sosyal sorumluluk projesinin daha uygulamasına başlıyoruz. Öncelikle şehrimize hayırlı olmasını diliyorum ve emeği geçen çalışma arkadaşlarımı canıgönülden kutluyorum. 80 adet bayat ekmek toplama kutusunu şehrimize kazandırdık. Nüfus yoğunluğumuzun fazla olduğu alanlara kutuları yerleştirerek bayat ekmeklerin çöpe atılmasına dur diyerek toplanmasını sağlayacağız. Burada toplanan bayat ekmekleri de sahipsiz sokak hayvanlarına verip ekmek israfının önüne geçmek istiyoruz. Bu amaçla hemşehrilerimizden istirhamımız, mümkün olduğunca ekmek israfını önlemeleri, israfı önleyecek alışkanlıkların yerleşmesi. Destek olacak tüm hemşehrilerimize canıgönülden teşekkür ediyorum. Çöpe atılan ekmekler bundan sonra daha anlamlı bir şekilde sokak hayvanlarımızın beslenmesinde kullanılacak. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğümüz çalışanlarına ve müdürümüze, emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.