SON DAKİKA
Hava Durumu

LÖSEV Kahramanmaraş'ta depremzede kadınları unutmadı

LÖSEV’in emekçi kadınları depremden etkilenen bölge halkı için “Birlikte güçlüyüz, birlikte iyileşeceğiz” sloganıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2023 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2023 16:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.mavinews.com
LÖSEV Kahramanmaraş'ta depremzede kadınları unutmadı

ANKARA (İGFA) - Türkiye'de kadınların toplam iş gücüne katılım oranının, erkeklere göre düşük seviyelerde olduğu göz önüne alındığında  Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV), yüzde 90 oranındaki kadın istihdamıyla Türkiye’nin öncü kuruluşlarından biri olmayı sürdürüyor.

Yüzde 90 kadın çalışan istihdamıyla 25 yıldır kadın gücünü ve emeğini arkasına alarak büyüyen LÖSEV, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen kadınlarla özel olarak ilgilenirken, desteklerini de ulaştırdı.

Bu kapsamda LÖSEV çalışanları ve gönüllüleri, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Avşar Kampüsü’nde bulunan Sevgi ve Umut Evi adını verdiği çadırında, depremzede ailelerle bir araya geldi.

Ziyaret kapsamında Lösemili Çocuklar Köyü’nde kalan kanser hastası ve depremzede kadınlarımıza psikolojik desteğin yanı sıra eşit, adil, insan onuruna yakışır bir yaşam sürdürebilmeleri için hukuki haklarına ilişkin bilgilendirmelerin yapıldığı bir seminer düzenlendi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.