SON DAKİKA
Hava Durumu

Mesleki eğitimde kurul İpsala'da toplandı

Edirne'de Keşan Ticaret ve Sanayi Odası, 'Mesleki Eğitim Proje Çalışma Kurulu'nun ikinci toplantısını gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2023 12:31
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2023 12:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.mavinews.com
Mesleki eğitimde kurul İpsala'da toplandı

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) - İpsala Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya İpsala Belediyesi, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (Keşan TSO), Keşan Ticaret Borsası (Keşan TB), İpsala Ticaret Borsası (İpsala TB), İpsala Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Trakya Üniversitesi İpsala Meslek Yüksekokulu, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İpsala İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Keşan İŞKUR Müdürlüğü ve Mesleki Eğitim Proje Çalışma Kurulu Üyeleri katılım sağladı.

Toplantı programı İpsala Belediye Başkanı Abdullah Naci Ünsal, Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, Keşan TB Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Kaymaz ve İpsala TB Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Sezer’in açılış konuşmaları ile başladı.

Ardından Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Kadir Can Tunç tarafından Keşan TSO’nun hayata geçirdiği Avrupa Birliği destekli “Trakya Metal ve Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Sektörel Yetkinlik Geliştirme Merkezi Projesi” faaliyetleri ve sonuçları hakkında tanıtım sunumu yapıldı.

İpsala İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Zeynep Koçak Uyanık tarafından İpsala’daki mesleki eğitim verileri, içerikleri, konuları, mesleki eğitim çeşitleri, mesleki kariyer ve rehberlik danışmanlığı ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Mesleki Eğitim Proje Çalışma Kurulu Üyeleri tarafından İpsala'daki mesleki eğitim alanında yaşanan sorunlar, istekler ve talepler dile getirildi. Meslek eğitimin geliştirilmesi ve kalitesinin arttırılması için öneri ve görüşler alındı.

Keşan, İpsala ve Enez bölgeleri genelinde sanayi sektöründe istihdam, üretim ve yatırım alanlarında sorunlar, eksiklikler yaşanmaktadır.

Bu sorunlara çözüm aramak için bölgenin gelişimine ve büyümesine katkı sağlayacak Keşan ve İpsala Organize Sanayi Bölgeleri(OSB) kurulacaktır.

Kurulacak olan OSB’ler ile birlikte bölgedeki iş alanları çoğalacak, işsizlik oranı düşecektir. Bölgenin sınır kapısına yakınlığı itibariyle de Keşan, İpsala ve Enez ilçelerinde ihracat oranı artacaktır. Bölgedeki sanayi sektörünün gelişmesi ve ilerlemesi için nitelikli elemana ihtiyaç duyulmaktadır.

Bu yüzden Keşan TSO tarafından Trakya Metal ve Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Sektörel Yetkinlik Geliştirme Merkezi Projesi geliştirilmiştir.

Proje kapsamında güncel makinalar ve ekipmanlar ile atölyeler donatılarak eğiticilere eğitim verilip nitelikli eleman ihtiyacına çözüm aranacaktır. Mesleki Eğitim Proje Çalışma Kurulunda yer alan tüm kurum ve kuruluş üyeleri ile birlikte Metal, Endüstriyel Otomasyon ve Makina alanları ile ilgili bölgedeki eğitimlerin arttırılması için çalışmalar tüm hızıyla devam etmektedir.

Bu sayede sanayi sektörü ve mesleki eğitim gelişecek nitelikli eleman ihtiyacına çözüm bulunacaktır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.