SON DAKİKA
Hava Durumu

Minik izciler kampa girdi

Antalya Büyükşehir Belediyesi izcileri, yaz tatili döneminde keyifli vakit geçirebilmeleri amacıyla Zeytinpark’ta kamp yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Zeytinpark’ın Antalya’nın önemli bir değeri olduğunu belirterek, “İzcilerimize doğa sevgisini aşılarken, doğanın korunması gereken en önemli miras olduğunu da öğretiyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2022 08:50
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2022 08:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.mavinews.com
Minik izciler kampa girdi

ANTALYA (İGFA) - Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan izcilik faaliyetleri kapsamında eğitimlerini tamamlayan izciler Zeytinpark’ta kamp yaptı. Yaz tatilinin gelmesiyle birlikte çeşitli aktivitelerle vakit geçiren izciler aynı zamanda sorumluluklarını geliştirmek için çeşitli görevler üstlenerek tecrübelerini geliştiriyor.

Hem Eğlenip Hem ÖĞreniyorlar

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin başlatmış olduğu izcilik faaliyetleri kapsamında

11-15 yaş aralığındaki izciler, kişisel ve bedensel gelişimlerine katkı sağlaması amacıyla kamp etkinliği de yapıyor. Zeytinpark’ta düzenlenen kampta şehrin içerisinde doğayla baş başa olma fırsatı bulan izciler doğayı yakından tanıma şansı bulurken, kamp etkinlikleriyle de keyifli vakit geçiriyor. Toplumsal ve milli değerlerin aktarıldığı izcilik eğitimi kapsamında sağlıklı düşünme yeteneği, doğal ortamda yapılan spor etkinlikleri ile fiziksel gelişim ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları oluşması için de çalışmalar gerçekleştiriliyor.

Doğayı Tanıyorlar

Doğayla iç içe bir ortamda olduklarını söyleyen Büyükşehir izcisi Emircan Teker, “Burası çok büyük bir alan. Kamp yapmak doğayı tanımamıza, doğada tek başına kaldığımızda neler yapabileceğimizi öğrenme olanağı sağlıyor. Burada hem şehrin içinde hem de doğayla iç içeyiz. Arkadaşlarımızla keyifli vakit geçirerek sosyalleşiyoruz. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin bizlere sunduğu bu imkandan yararlanarak izcilik faaliyetlerine katıldığım için kendimi çok şanslı hissediyorum” dedi.

Zeytinpark Önemli Bir Yer

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, şehrin kalbinde bulunan ve izciler için iyi bir ortam sağlayan Zeytinpark’ın Antalya’nın önemli bir değeri olduğunu belirterek, “İzcilerimize doğa sevgisini aşılarken, doğanın korunması gereken en önemli miras olduğunu da öğretiyoruz. Zeytinpark da içerisinde barındırdığı tüm ağaçlarla, tüm canlılarla korunması ve geleceğe bırakılması gereken bir değer. Bu nedenle kamp için bu alanı seçtik. İzcilerimizin bir sonraki kampı Ağustos ayında gerçekleşecek” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.