SON DAKİKA
Hava Durumu

Sakarya Büyükşehir'den sokak hayvanları için önemli eğitim

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen ‘Yerel Hayvan Koruma Görevlisi’ eğitimi OSM’de tamamlandı. 14 gönüllünün katılım sağladığı eğitim ile birlikte katılımcılar, valilikten onaylı kimlikleri sayesinde yerel yönetimler ile birlikte organize bir şekilde çalışabilecek.

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2022 00:19
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2022 00:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.mavinews.com
Sakarya Büyükşehir'den sokak hayvanları için önemli eğitim

SAKARYA (İGFA) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen ‘Yerel Hayvan Koruma Görevlisi’ eğitimi Ofis Sanat Merkezi’nde (OSM) gerçekleştirildi.

Eğitime katılan katılımcılar, eğitimin ardından alacakları valilikten onaylı kimlikleri sayesinde yerel yönetimler ile birlikti organize bir şekilde çalışabilecek.

Eğitimde; Ev ve süs hayvanlarının korunmasına dair Avrupa Sözleşmesi, 5199 sayılı Kanun ve Yönetmelik, hayvan davranışı, hayvan bakımı ve beslenmesi, hasta hayvanların tanınması hakkında genel bilgiler, hayvanların kısırlaştırılması, aşılanması, işaretlenmesi, sahiplenilmesi ile ilgili genel bilgiler paylaşıldı.

Yerel Hayvan Koruma Görevlisi eğitimine; Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, Sakarya Veteriner Hekimleri Odası ve Sakarya Büyükşehir Belediyesinde görevli veteriner hekimler katılarak eğitim sundu.

Eğitime 14 kişi katılım sağladı.

Sakarya Barosu Hayvan Hakları Komisyon Başkanı Avukat Zeynep Özder,“Büyükşehir Belediyemizle hayvan hakları için yaptığımız çalışmalar neticesinde yerel hayvan koruma gönüllülüğü eğitiminin açılması bizler çok mutlu etti. Pandemiden dolayısıyla aksayan eğitimler tekrar başladı. Şehrimizde hayvan sever insan sayısı çok fazla. Bu noktada gönüllü çalışmak isteyen vatandaşlarımız artıyor. Resmi makamlarla birlikte hareket ettiğimizde sokak hayvanlarıyla alakalı çok fazla yol kat edebileceğimize inanıyoruz. Bizler Sakarya Barosu olarak elimizi taşın altına koymaya hazırız. Komisyon heyetimiz olarak bugün burada eğitimdeydik. İleriki dönemlerde de Büyükşehir Belediyemizle, ilçe belediyelerimizle ortak çalışmalarımız sayesinde sokak hayvanları için daha huzurlu yaşam alanları, sağlıklı ve güvenli bir ortam oluşturacağımızı düşünüyorum” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.