SON DAKİKA
Hava Durumu

Trafikte süre kısaldı, konfor arttı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Fen İşleri ekipleri tarafından çalışmaların devam ettiği Azerbaycan Bulvarında incelemelerde bulundu. Başkan Beyazgül, trafik akışında süreyi kısaltıp konforu artırdıklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2023 12:02
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2023 12:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.mavinews.com
Trafikte süre kısaldı, konfor arttı

ŞANLIURFA (İGFA) - Şanlıurfa’da yeni yol açma ve yol genişletme çalışmalarını sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi artan nüfus ve araç sayısını da dikkate alarak Diyarbakır yolunu Seyrantepe mahallesine bağlayacak olan 50 metre genişliğindeki Azerbaycan Bulvarında çalışmalarını sürdürüyor.

Kent genelinde sürdürdüğü ulaşım projeleri ile kent trafiğini rahatlatmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, Azerbaycan Bulvarında sürdürdüğü çalışmalar kapsamında Diyarbakır yolunu Seyrantepe mahallesine bağlayacak olan 50 metre genişliğindeki yol ile on binlerce aracın şehir merkezi trafiğine girmeden seyahat etmeleri sağlanacak.

Geçtiğimiz yıl trafiğe açılan 11 kilometrelik Buluntu Hoca Bulvarının devamı olan Azerbaycan Bulvarındaki çalışmaları inceleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, teknik ekipten yapılan çalışmalar konusunda bilgi aldı.

BAŞKAN BEYAZGÜL, ‘’YENİ ÇEVRE YOLLARIYLA KENTİN TRAFİK YÜKÜNÜ HAFİFLETİYORUZ’’

Şanlıurfa’da yeni açılan yollar ve çevre yolu bağlantılarıyla trafikteki süreyi kısaltıp konforu artırdıklarını anlatan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ‘’Azerbaycan Bulvarında terasman çalışmalarımız devam ediyor. Yapılan çalışmaların yüzde 70’i tamamlanmıştır. Azerbaycan Bulvarı, Buluntu Hoca Bulvarının devamı niteliğindedir. Daha önce Buluntu Hoca Bulvarının açılışını gerçekleştirmiştik. 11 kilometrelik Buluntu Hoca Bulvarı, Diyarbakır yolu Mardin yoluna bağlayan bir çevre yoludur. Bu çevre yoluyla trafiğimizi rahatlatmıştık. Trafikteki süreyi azaltmıştık, konforu arttırmıştık. Azerbaycan bulvarıyla Maşuk-Öğütçü, Kuzey şehrine bir bağlantı kuruyoruz, Kuzey Batı çevre yolu vasıtasıyla, hem bu yolumuz Kuzey Batı çevre yoluna bağlanarak Seyrantepe ve Mehmetçik mahallesine trafik akışını sağlayarak yeniden trafik yükümüzün önemli bir bölümü üzerine alacak ve trafikte bir rahatlama oluştuğu gibi sürelerde de bir kısalma olacaktır’’ dedi.

BAŞKAN BEYAZGÜL, ‘’AZERBAYCAN BULVARI KUZEY ŞEHİR İÇİN ÖNEMLİ BİR YOL’’

Kentsel dönüşüm alanlarında önceden alt yapı çalışmalarının önemine dikkat çeken Başkan Beyazgül, ‘’Azerbaycan Bulvarı kentsel dönüşümü yapmakta olduğumuz ve kentsel dönüşüme öncülük yapmakta olan Kuzey şehrimize önemli bir trafik akışı sağlayacaktır. Depremden sonra kentsel dönüşümler daha da hızlanacak. Bir kısım evlerimiz hasarlı bir kısım evlerimiz ise yıkıldı. Şehrimizde konut ihtiyacı var. Biz çok önceden bu çalışmaya başlamıştık. Kentsel dönüşüm yapılırken konut ihtiyacı ortaya çıkacak. Bu ihtiyacı uydu şehirler kurarak karşılayacağız. Uydu şehirleri kurmakla iş bitmiyor, bunların yollarını, su, kanalizasyon, iç yollar ve bağlantı yollarını yapmamız lazım, Azerbaycan Bulvarı 50 metrelik yol en çok Kuzey Şehrine ve nihayetinde yeni kurulan Seyrantepe ve Mehmetçik mahallesinde hitap edecektir’’ diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.