SON DAKİKA
Hava Durumu

Yoroz, turizmin gözdesi oldu

Ordu'nun Altınordu ilçesinde bulunan Yoroz Kent Ormanı, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in öncülüğünde doğayla uyumlu bir şekilde yenilenerek cazibesine cazibe kattı. Seyir terasın da son aşamaya gelinen Yoroz, hem manzarası hem de doğal güzellikleri ile şimdiden turizmin gözde mekânlarından bir tanesi olmayı hedefleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2023 09:01
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2023 09:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.mavinews.com
Yoroz, turizmin gözdesi oldu

ORDU (İGFA) - Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in Ordu ilinde var olan turizm alanlarının daha cazip hale getirilmesi ve turistik cazibeli mesire alanlarının arttırılması amacıyla başlattığı çalışmalar aralıksız sürüyor.

Bu kapsamda Ordu’nun Altınordu ilçesi Saraycık Mahallesi’nde bulunan ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı döneminde Haziran 2006’da Kent Ormanı olarak ilan edilen 900 metre yüksekliğindeki Yoroz, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarla bambaşka bir kimliğe büründü. Yapılan düzenlemelerin ardından Yoroz, doğaseverler başta olmak üzere tatilcilerin, bisiklet ve ATV tutkunlarının, dağcılık ve kaya tırmanışı gibi sporlara merak saranların uğrak noktası oluyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesinin yürüyüş basamaklarının yenilenmesi, zirveye yakın bir alana kadar ulaşım sağlayan ve acil durumlar dışında araç trafiğine kapalı bisiklet yolu, at safari pistleri ve yürüyüş parkuru üzerine oturma bankları ile piknik masası yerleştirme çalışmalarını tamamladığı Yoroz’da, son işlem olarak zirve noktasına seyir terası yapımı da son aşamaya geldi. Ekiplerin hummalı bir çalışma yürüterek sona geldiği seyir terasına dev bir Türk bayrağı asıldı. Yoroz’a yapılan çalışmalarla bölge yeni bir kimlik kazanırken, zirveden izlenen manzara ise mest ediyor.

ORDU VE GİRESUN’UN İLÇELERİ KUŞ BAKIŞI İZLENEBİLİYOR

Yoroz Kent Ormanı ziyaretçilerinde beğenisini kazanırken gelecek yıllarda Ordu’nun en çok ziyaret edilen alanlarından bir tanesi olması bekleniyor. Manzarası ile kendine hayran bırakan Yoroz zirvesinden Ordu’nun ve Giresun’un bazı ilçeleri kuş bakışı olarak izlenebiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.