SON DAKİKA
Hava Durumu

Mavinewsmedya Koordinatöründen

Yazının Giriş Tarihi: 07.06.2022 18:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.06.2022 10:30

Ben Yasemin Özcan Kaplan Araştırmacı-Gazeteci-Yazar

27 Ağustos 1973’te mübadelenin başkenti olan Tuzla’da 3.Kuşak Selanik mübadil torunu olarak dünyaya merhaba dedim.Lise öğrenimimi Üsküdar Çamlıca Kız Lisesinde, Üniversite eğitimimi Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinde Onur belgesi ile tamamladım.İlaveten Yıldız Teknik Üniversitesinde İnsan Kaynakları uzmanlık eğitimi aldım. 2 yıl sözleşmeli sınıf öğretmenliği, 3 yıl Tuzla Belediyesi İstihdam Birimi Yöneticisi, 1.5 yıl Akfırat Belediyesi Basın-yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü olarak görev yaptıktan sonra kısa süreli Cafe ve Restoran İşletme Yöneticiliği deneyimlerim oldu.Yaptığım bütün bu işler bana medya sektöründe müthiş katkılar sağladı. O işleri yaparken aslında gerçek mesleğim olan gazeteciliğe yatırım yaptım, malzeme biriktirdim diyebilirim. Yeri gelmişken şu örneği vermek istiyorum; Bağdat Caddesi'nde yönetici olduğum Bistro Cafe’de bir gece işletme sahibiyle birlikte garsonluk yaptık. Garsonlarla empati kurabilmek, neler yaşadıklarını tecrübe edebilmek için gerçekleştirdiğimiz bu deneyim benim teklifimdi. İyi ki yapmışım.

Daha sonra 2009 yılında çok değerli arkadaşım Mustafa Kaçar önderliğinde İstanbul Tuzla’da “Tuzla Yorum” gazetesini kurduk.Bu şekilde medya sektörüne girdim.
Annemin Bursa Bulgar pazarından aldığı fotoğraf makinesiyle fotoğraflar çekmeye başladığımda adını koyduğum, 13 yaşında belirlediğim meslek; yani çocukluk hayalim olan gazeteciliğe ilk adımı böylece atmış oldum. 13 yıl Gazetenin yönetimini ve editörlüğünü yaptım.100’ün üzerinde canlı ve kayıt yayın röportajım, gezi programlarım, sokak röportajlarım ve sayısını hatırlayamadığım 13 yıllık köşe yazım var.Mayıs 2021-Haziran 2022 tarihleri arasında Sayın A.Ş bünyesinde Genel koordinatör olarak ikinci hayalim olan “AfyonPost TV”yi kurup tv yayıncılığı projesini gerçekleştirdim.Şu an ekip arkadaşlarımla yeni oluşumumuz olan ulusal düzeyde mavinewsmedya’yı hayata geçirmekteyiz. 

Bundan sonra yazılarım,röportajlarım ve programlarımla sektöre dair bugüne kadar edindiğim bütün tecrübelerimle mavinewsmedya’da sizlerleyim.
Aşağıda izleyeceğiniz tanıtım fragmanında kurduğum Afyonpost tv’de hayata geçirdiğimiz 6 aylık çalışmalarımız ve yayınlarımız yer almakta.Bundan sonra bu ve çok daha fazlasıyla Mavinewsmedya’da sizlerle olacağım!

Sevgiyle kalın…
Yasemin Özcan Kaplan

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.